‘ECCE HOMO’ – FOTOGRAFISCH DRIELUIK

‘ECCE HOMO’ – Fotografisch drieluik

Door Marc Schoeters

Op zondag 17 april 2011 werd in Het zoekend hert ‘Ecce Homo’ ingehuldigd, een nieuw fotografisch drieluik van kunstfotograaf en filosoof Marc Schoeters.

Het triptiek van Marc Schoeters werd tijdens de inhuldiging door de fotograaf zelf toegelicht. Voor latere bezoekers is er van zijn hand een bijzonder statement in een flyer, die mag worden meegenomen. Uit de gelegenheidsbiografie van de fotograaf/dichter/filosoof: “Marc Schoeters is in 1957 in Antwerpen geboren. Kijkt zich sindsdien de ogen uit. Vanaf zijn zevende probeert hij de wereld in beelden vast te leggen. Fotografeert mensen, dieren, steden en natuur. Houdt van de kleuren en vormen van nat zeezand. Verbleef op Sumatra (Indonesië) om er orang-oetans in het wild te fotograferen. Woonde een tijd in Porto (Portugal) om er portretten van het straatleven te maken. Hield een aantal tentoonstellingen – onder andere in Wimereux en Boulogne-sur-Mer. Leest alleen nog poëzie.”

De ‘Ecce Homo’ van Marc Schoeters wordt in het filosofiehuis aan de wand geëxposeerd, minstens tot 15 maart 2012, voornamelijk tijdens de zondaglezingen en avondactiviteiten.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo