het zoekend hert°the searching deer

De toekomst van het Avondland – 24 uur

BIJ DE VERTALING VAN ‘DER UNTERGANG DES ABENDLANDES’

In het wapenstille weekend van 11 en 12 november 2017 organiseert Het zoekend hert een artistiek-filosofische tweedaagse rond de eerste Nederlandse vertaling van De Ondergang van het Avondland van Oswald Spengler. Dit immense standaardwerk uit de 20e eeuw wordt gevierd met een 24-uur durend feest van denken en spelen. Een clash tussen toekomst en verleden, ironie en ernst. In een regie van de jonge woordkunstenaressen Maud Mulier en Corinne Heyrman.

Het concrete programma wordt nog uitgewerkt. Verwacht u alvast aan een zinderend, enigmatisch programma met sciencefiction, performances, mysterieuze gesprekken en kritische lezingen, alsook boeiende interpretaties van Spenglers gouden teksten.

We lopen samen de trap op naar het nieuwe tijdperk waarin het Avondland niet meer alle machtsprivileges heeft. Vervolgens wordt u zacht en zorgzaam geleid door een heldere namiddag, een magische schemer en een introspectieve duisternis, om uiteindelijk weer te worden losgelaten in de realiteit van het unieke Antwerpse ochtendlicht. De nachtraven worden nog vergast op diepzinnige films en tintelende poëzie. Voor de ochtendmens is er een bio-ontbijt, een filosofische toplezing door Prof. Ad Verbrugge en een afsluitend zondagsaperitief.

De Toekomst van het Avondland wordt opgezet in hechte samenwerking met uitgeverij Boom. Het project vindt plaats van zaterdag 11 november 2017 om 13 uur tot zondag 12 november 2017 om 13 uur. Voor meer informatie, zie: Onze activiteiten.