De Yang-kamer

05---Yang---MercuryDe Yang-kamer in Het zoekend hert ° The searching deer is een multifunctionele ruimte. Deze erkerkamer op de eerste verdieping doet dienst als gesprek- of voordrachtruimte voor kleinere meetings. Uitgangspunt, van hieruit ook naar de andere ruimtes, is het filosofische denkbeeld: ‘Het centrum is overal en de omtrek is nergens’. Vanuit deze halfronde ruimte moet het denken en werken naar beneden spiraleren – naar de andere ruimtes en hun gebruikers.

Yang betekent onder meer: (dicht bij de) hemel, weerstand tegen de aarde, stoom, zon, mannelijk, energie, activiteit, licht, warm, zomer, zout. De Yang-kamer in Het zoekend hert ° The searching deer wordt bepaald door een hypermoderne en glanzende verlichting, maar ook felle kleuren en objecten die de zintuigen prikkelen, dan wel wakker houden. Doelstelling: combinatie van eros en pathos.

De subtiele plafondschildering van een spiraalvormige sterrennevel, die op termijn tot stand wordt gebracht, refereert mede naar de spiraaltheorie van de Duitse dichter, denker en wetenschapper J.W. Goethe (1749-1832).

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo