De Yang-kamer in Het zoekend hert ° The searching deer is een multifunctionele ruimte. Deze erkerkamer op de eerste verdieping doet nu al tien jaar dienst als lezingenruimte voor intieme meetings. Uitgangspunt, van hieruit ook naar de andere ruimtes, is het filosofische denkbeeld: ‘Het centrum is overal en de omtrek is nergens’. Vanuit deze halfronde ruimte moet het denken en werken naar beneden spiraleren – naar de andere ruimtes en hun gebruikers.

Yang betekent onder meer: (dicht bij de) hemel, weerstand tegen de aarde, stoom, zon, mannelijk, energie, activiteit, licht, warm, zomer, zout. De Yang-kamer in Het zoekend hert wordt bepaald door een hypermoderne verlichting, maar ook door de felle kleuren en filosofische objecten die de zintuigen prikkelen, dan wel wakker houden. Doelstelling: een combinatie van eros en pathos, om te inspireren en een intense geestdrift te helpen ontwikkelen.

Het half-transparante citaat van Jean-Paul Sartre (1905-1980) op de rode zijwand verwijst naar de vrije en toch hachelijke positie van de denkende enkeling in de wereld.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo