Filosofisch gastenverblijf

Zin in een onvergetelijk verblijf? In een leefbare omgeving die inspiratie kan geven? Dicht bij culturele highlights en met rechtstreekse lijnen naar het hart van de Antwerpse metropool?

Het benutbare gedeelte van het Het zoekend hert ° The searching deer bestaat uit een duplex-appartement met inkomhal, toilet, twee halfronde erkerkamers, bureau, badkamer, slaapkamer, en een multifunctionele ruimte met verborgen keukenvoorziening.

De naamgeving van de binnenruimtes refereert naar vrijheidstrevende tradities in de filosofie – zowel westerse als oosterse. De oosterse denktraditie komt tot uiting in de polariteiten yin en yang. Het westerse verbindingselement bestaat uit de symboliek van de gouden keten – logos en eros na Homeros en Plato.

Met een weloverwogen vormgeving wil Het zoekend hert ° The searching deer inspireren door verwijzingen naar filosofische, kunstzinnige of architectonische stromingen. Zo streeft dit filosofiehuis naar een synthese van westers denken en werken, en oosters beleven en mediteren.

De kamer van de eeuwige wederkeer wordt opgedragen aan Lou von Salomé en Friedrich Nietzsche. Ze bestaat uit een sfeervolle slaapkamer met spiegelrijke badkamer, toilet, relaxzetel en schrijftafel. Het charmante balkon met nachtverlichting ziet uit op een kleine meditatietuin.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo