De godverloren zondagen – 9

Wegen naar bevrijdingEva Vanhole

Zondag 06.06. 10 / 11:00 – 12:30

24 - Eva Van HoleEva Vanhole (°1984) maakt een synthese van de verschillende wegen naar verlichting. Vanuit persoonlijke inzichten analyseert zij standpunten van de voorgaande sprekers. Welke wegen naar bevrijding kunnen soelaas bieden? Wanneer wordt het geloven een welkome ervaring, wanneer houdt het geïnstitutionaliseerde geloof gevaren in? Welke religies kunnen waarlijk voor verlichting zorgen – en waarom? Wat kunnen we leren van andere culturen? Welke individuele denkers en schrijvers kunnen ons voor misstappen behoeden of voor verlichting zorgen – en waarom?

Eva Vanhole is licentiate in de Germaanse talen en master in de toegepaste ethiek. Ze werkt op de dienst cultuur van een openbare instelling en is aspirant-schrijfster. Als dochter van de overleden schrijver en polemist Kamiel Vanhole heeft ze het plan opgevat in de voetstappen van haar vader te treden. Ze haalt inspiratie uit dagelijkse ontmoetingen en kleine gebeurtenissen, uit gesprekken op trein, tram en bus of uit eigen fantasie. In filosofisch en ethisch opzicht verdiept ze zich in het werk van Martha Nussbaum. Ook voor haar opdracht tijdens De godverloren zondagen laat ze zich graag inspireren door de auteur van The fragility of goodness.


Terug naar overzicht

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo