De godverloren zondagen – 7

Hindoeïsme en filosofie – Vanno Jobse

Zondag 07.03.10 / 11:00 – 12:30

22 - Vanno JobseVanno Jobse (°1970) bestudeerde het immanente godsbeeld van het hindoeïsme: we moeten het goddelijke niet in het hiernamaals zoeken, maar in het hier en nu. Ieder heeft een hoger bewustzijn, dat ons al in deze wereld toegang verschaft tot een gelukkige levensvorm. Wat betekent die gedachte voor het mens- en godsbeeld van Hindoes? En hoe kunnen wij ons bevrijden uit het aardse bestaan met al zijn zorgen, pijn en verdriet? Vanno Jobse sprak hierover met vier – jonge en oudere – Hindoestanen en met een aanhanger van Hare Krishna.

Vanno Jobse was redacteur bij Het Parool en schrijft nu voor En France en Filosofie Magazine. Hij studeerde filosofie in Amsterdam en Frankrijk. Jobse werkte mee aan In naam van de natuur (2009) en vertaalde Le Christ Philosophe (2007) van Frédéric Lenoir, recent verschenen onder de titel De filosofie van Christus.


Terug naar overzicht

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo