De godverloren zondagen – 6

De nieuwe spiritualiteit – Maarten Meester

Zondag 07.02. 10 / 11:00 – 12:30

21 - Maarten MeesterMaarten Meester (°1966) onderzocht ‘nieuwe’ spirituele stromingen die niet in één religieus hokje passen en die hun inspiratie uit diverse religieuze of esoterische tradities putten. Die lopen uiteen van de spiritualiteit van Eckhart Tolle (‘De kracht van het NU’) en ‘The Secret’ tot de levenskunst van filosofen als Wilhelm Schmid. Zijn er gemeenschappelijke noemers voor hun mensbeeld, moraal en verlossing te formuleren?

Maarten Meester is literatuurwetenschapper, journalist en schrijver. Als journalist werkt hij onder meer voor Filosofie Magazine. Samen met zijn broer Frank Meester schreef hij Meesters in de filosofie (2005), Meesters in religie (2006) en de brievenroman Descartes’ dochter (2007). In 2010 publiceerde Maarten Meester nog een inleiding op de westerse esoterie: Van Gnosis tot alchemie.

Terug naar overzicht

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo