De godverloren zondagen – 4

Islam en filosofie – Frank Meester

Zondag 06.12.09 / 11:00 – 12:30

19 - Frank MeesterFrank Meester (°1970) stelt de vraag centraal hoe de religieuze en morele opvattingen van de islam kunnen samengaan met seculiere, westerse waarden en normen. Hij sprak daarvoor met zes jonge, gematigde moslims van Turkse, Marokkaanse en westerse afkomst. Wat voor moreel oordeel hebben ze over de auteur, die zelf niet in God gelooft en het homohuwelijk prima vindt? En waarom doen deze westerse moslims geen moeite om hem te bekeren, als ze zo zijn kans kunnen vergroten op het eeuwige leven in het paradijs?

Frank Meester studeerde filosofie, en is schrijver en musicus, onder meer bij de swingende Hot Club de Frank. Samen met zijn broer Maarten Meester schreef hij Meesters in de filosofie (2005), Meesters in religie (2006) en de brievenroman Descartes’ dochter (2007). In 2010 publiceerde Frank Meester nog een nieuw boek: Filosofie van de ijdelheid.


Terug naar overzicht

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo