De godverloren zondagen – 3

Jodendom en filosofie – Hella van den Elshout

Zondag 01.11.09 / 11:00 – 12:30

18 - Hella van den ElshoutHella van den Elshout (°1963) benadert het jodendom vanuit de centrale rol die tekst, taal en leren in deze religie spelen. Haar contactpersonen zijn allen gelovige joden, maar komen zowel uit de orthodoxe als liberale en meer vrijzinnige kringen. Wat voor betekenis hechten zij bijvoorbeeld aan de spijswetten? Wat vinden ze ervan als hun kinderen met een niet-jood zouden trouwen? En wat voor rol speelt Israël in hun leven?

Hella van den Elshout heeft zich al tijdens haar filosofiestudie, en als jonge leerlinge van Friedrich Weinreb, stevig in het jodendom verdiept. Tegenwoordig coördineert ze socratische gesprekken en is ze adviseur op het vlak van integriteit en morele oordeelsvorming, in opdracht van onderwijsinstanties, overheden en bedrijven. Als auteur werkte ze ook mee aan Het Socratisch gesprek (2003) en Morele oordeelsvorming en de integere organisatie (2006).


Terug naar overzicht

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo