De godverloren zondagen – 2

Christendom en filosofie – Annette van der Elst

Zondag 04.10.09 / 11:00 – 12:30

17 - Annette van der ElstAnnette van der Elst (°1966) onderzocht het christendom vooral vanuit de betekenis van de waarde naastenliefde. Hiervoor ging ze niet in gesprek met orthodoxe christenen maar met ‘gewone’ katholieken en protestanten die in onze seculiere samenleving mee participeren. Ze laat christelijke leerstellingen contrasteren met filosofisch-atheïstische stellingnamen, zoals bijvoorbeeld die van Friedrich Nietzsche.

Filosoof en psycholoog Annette van der Elst schrijft als journaliste onder meer voor Leidsch dagblad, Filosofie Magazine en het tijdschrift Psychiatrie. Samen met Florentijn van Rootselaar schreef ze Franse affaires: Frankrijk in twintig kwesties (2004). Ze vertaalde Het woord ‘jood’ van Alain Badiou (2007) en recent nog Tussen Oost en West van Luce Irigaray (2009).

Terug naar overzicht

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo