FACE-TO-FACE PHILOSOPHY

Themadag ‘Made in Berchem’

FACE-TO-FACE PHILOSOPHY

Kan filosofie jouw leven opwaarderen? Tijdens de cultuurmarathon Made in Berchem, op zondag 6 mei 2018, kan je in Het zoekend hert aanschuiven bij drie jonge auteurs-filosofen voor een innige dialoog over jouw brandende vragen, bedenkingen of eigen inzichten.

Sanne HuysmaPatricia Jozef en Tomas Serrien zitten klaar voor een wijsgerig tête-à-tête gesprek. U kunt hen een eigen filosofische vraag voorleggen of aansluiten bij hun geprefereerde gespreksthema’s. Sanne Huysmans (foto links): fictie en filosofie, natuur en ecologie, ratio en instinct. Patricia Jozef: beeldende kunst en filosofie, literatuur en liefde, de grote ideeën en het dagelijkse falen. Tomas Serrien: muziek als levenskunst, filosofie en verwondering.

Voor wie zo’n face-to-face dialoog al te intiem is: de auteurs lezen afwisselend ook filosofische passages voor uit eigen werk, respectievelijk de romans Rafelen (Houtekiet) en Glorie (De Geus) en het essayboek Klank. Een filosofie van de muzikale ervaring (Houtekiet). U kunt ook vrijmoedig het filosofiehuis en de kunstwerken van Ellen de Meutter (schilderijen) en Paul Stuer (fotografie) bezichtigen mét een (gratis) drankje in de hand.

Zondag 6 mei 2018, van 14 tot 17 uur. Gratis inkom, gratis welkomstdrink en als subtiel geschenk een fraai kaartje met een afdruk van het schilderij ‘Demonstration’ van Ellen de Meutter (courtesy Tim Van Laere Gallery). Het volledige programma en een plan van Made in Berchem vind je op www.madeinberchem.be.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo