Mystiek voor goddelozen – Henk van der Waal

Het zoekend hert presenteert op zaterdag 13 mei 2017 Mystiek voor goddelozen, het nieuwste boek van denker-dichter Henk van der Waal. Dit evenement vindt uitzonderlijk buitenshuis plaats en wel tijdens Occasionele ontmoetingen (O.o), een kunstzinnig project in het legendarische hoofdkwartier van wijlen Jo Crepain, de internationale toparchitect. Dat wil zeggen: aan de Antwerpse kaaien, met uitzonderlijk zicht op de Schelde. ‘Reflector’ van dienst is Dr. Tinneke Beeckman.

Het boek van Henk van der Waal en de ontmoeting met de auteur draaien rond drie grote vragen: Wie zijn we eigenlijk?Wat doen we hier?Waar stevenen we op af? Samengevat: Hoe kunnen we ons op een waarachtige manier verhouden tot ons denken, tot ons lichaam en tot alles om ons heen?

In Mystiek voor goddelozen ontvouwt Henk van der Waal even behoedzaam als gepassioneerd de mystieke grond van onze persoonlijke ervaring. Onder meer met behulp van intrigerende dialogen voert de auteur ons mee naar de grondbeginselen van ons bestaan. Hij maakt duidelijk dat vrijheid en liefde de weg wijzen – naar aardse wijsheid en naar kosmische koestering.

Henk van de Waal (1960), dichter en filosoof, studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Sorbonne in Parijs. Hij publiceerde zes dichtbundels, een essaybundel over poëzie (De kunst van het dichten, 2009) en een filosofieboek (Denken op de plaats rust, 2012). Voor De windsels van de sfinx (1995) werd hij onderscheiden met de C. Buddingh’-prijs. Schuldsanering (2000) werd genomineerd voor de Paul Snoek-poëzieprijs. De aantochtster (2003) werd genomineerd voor de VSB-Poëzieprijs. In 2007 publiceerde hij Vreemdgang, in 2014 In de ogen van de god. De bundel Zelf worden (2012) werd genomineerd voor de VSB-Poëzieprijs en bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs.

Zaterdag 13-05-2017, 20 uur. Inkom: 12 euro, maar wie ter plaatse het boek koopt, krijgt meteen dit bedrag terug. Reserveren is verplicht: hetzoekendhert@gmail.com. Plaats van afspraak: O.o – 4th floor Jo en Bea Crepain, Vlaanderenstraat 6, 2000 Antwerpen. Aanvang: 20 uur  – wie dat wil kan voorafgaand al de tentoonstelling van O.o bezoeken. Voor meer informatie over Event #02 van Occasionele ontmoetingenwww.opunto.org en de uitnodiging van O.o.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo