Made in Berchem: culturele ontdekkingstocht

Berchem bij Antwerpen. De thuishaven van filosofiehuis Het zoekend hert. Maar zeker ook de bruisende voorstad waar veel schrijvers, journalisten en kunstenaars wonen, en waar tal van hippe initiatieven tot stand komen. Tijd om eens te ontdekken!

Op zondag 29 mei 2016 zet Het zoekend hert samen met 31 andere organisaties de deuren open voor de culturele ontdekkingstocht Made in Berchem. Tijdens dit cultuurevenement kunt u kennismaken met een 30-tal creatieplekken. In alle locaties valt iets te beleven: voorstellingen, expo’s, rondleidingen of workshops. In CC Berchem en op alle locaties vindt u een brochure met de adressen en het programma.

In Het zoekend hert kunt u van 13 tot 18 u terecht op de expo Fenomenologie van de Feniks, in het kader van de lezingencyclus Radicale denkers van de ommekeer. Daarbij wordt gefocust op de feniks, de mythologische vuurvogel die uit zijn as herboren wordt. Inspiratiebron is de Phoenix (1944) van Ossip Zadkine, in het nabijgelegen Middelheim-museum. In het filosofiehuis zijn drie werken te zien, van Rinus van de Velde, Stef Kamil Carlens en Elisabeth Van Dam. Deze jonge kunstenares, danseres én doctor in de wijsbegeerte (foto) ontvangt u persoonlijk, mét een gratis drankje. Bijkomend wordt u het boekje van De Nieuwjaarslezing 2016 te koop aangeboden: Voor we met z’n allen uit elkaar vallen, door Bart Moeyaert.

Gratis inkom + een gratis consumptie voor alle bezoekers. Voor meer informatie: hetzoekendhert@gmail.com.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo