MADE IN BERCHEM 2014 – CULTUURPARCOURS

Nieuw parcours langs cultuur- en creatieplekken – zondag 18 mei 2014

MADE IN BERCHEM

Berchem bij Antwerpen. Dat is niet alleen de thuishaven van Het zoekend hert. Het is ook een bruisende voorstad waar veel schrijvers, journalisten en kunstenaars wonen, en waar tal van bijzondere initiatieven tot stand komen. Hoogste tijd vonden de mensen van het district Berchem en het cultureel centrum om die cultuur- en creatieplekken eens op de kaart te zetten.

Met deze nieuwe creatieve kaart en een speciale programmabrochure kon u op zondag 18 mei vanaf 13 uur een ontdekkingstocht maken langs een dertigtalcreatieve ondernemingen en artistieke organisaties. Zij zetten op deze lentedag de deuren open en toonden wat ze zoal in huis hebben: van exposities tot workshops of theatrale voorstellingen. Namen onder meer deel aan dit project: Ca d’Oro en dansstudio Arlekino, Atelier Völk, theatergezelschap Berlin, fotoatelier eyeLoco, kunsttijdschrift Gagarin, kunstcollectief Raumte, ontwerpbureau Duall, cultuurcafé RoodWit, jeugdhuis Den Eglantier, Platform 0090, cultuurcentrum De Nieuwe Vrede, tentoonstellingsruimtes Lokaal 01, Campo & Campo en Extra City, De Veerman, CC Berchem en de Academie voor Beeldende Kunsten.

In Het zoekend hert ° The searching deer kon u op zondag 18 mei van 14 tot 18 uur terecht op de expo Tekenen in de storm, met originele werken van Frans Masereel, Jan Vanriet en Camiel Van Breedam, in het kader van de cyclus De Groote Oorlog in ons hoofd. Het volledige programma van Made in Berchem vindt u op www.madeinberchem.be.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo