Expo ‘Van offer tot revolte’ – Finissage

Zondagnamiddag 22 december 2013 krijgt u nog een laatste keer de kans om intiem in contact te komen met de werken die kunstenaar Camiel Van Breedam selecteerde bij de cyclus De moed om verder te denken, over de Franse existentiële schrijver Albert Camus.

De legendarische assemblagekunstenaar Camiel Van Breedam lieerde zeven van zijn werken aan filosofische en literaire meesterwerken van de opstandige denker en schrijver die veel te vroeg om het leven kwam. Bij elk van volgende kunstwerken werd een bijzonder boekje van Camus gelegd:

1 – Vaarwel aan de natuur, aan de verboden vrucht en aan Jezus, 1973    
2 – Unsichermachungsdetektor, 1999
3 – de eeuwige vlam, 1972
4 – het zien van uw steden doet pijn aan de ogen (gesprek tussen de indiaan en de coyote), 1980 + het concilie van Wounded Knee, 1973 + opgedragen aan Red Cloud, 1977
5 – ik zal u schrijven, 1997
6 – het mensdom in de rattenval, 1985
7 – de trap naar het huis van soutine, 2012

Het laatste nieuws is dat Ernest Van Buynder om 15.00 uur met de kunstenaar in gesprek treedt over zijn werk en streven. Ernest Van Buynder is kunstkenner en jarenlang essentieel communicator met actieve kunstenaars: als pro-voorzitter van M HKA en als verantwoordelijke voor ‘Kunst op de Campus’ van de Universiteit Antwerpen.

FINISSAGE van de expo van Camiel Van Breedam, VAN OFFER TOT REVOLTE: op zondag 22 december 2013, doorlopend van 14 tot 17 uur in Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem-Antwerpen. Voor meer informatie: hetzoekendhert@gmail.com. Gratis inkom.

Het zoekend hert ° The searching deer is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen en geëngageerde activiteiten.

Koninklijkelaan 43
B-2600 Berchem-Antwerpen

het zoekend hert logo